Boktolva 2019

Läsutmaningar med långa listor funkar ju bra för mig och det finns ingen anledning att överge ett vinnande koncept. Jag kör en boktolva i år också. Jag har satt ihop en lista på 20 författare jag inte har läst, 14 skönlitterära och 6 facklitterära. En av de facklitterära har jag läst tidningsartiklar av men inte någon bok.

Det mesta är sånt som står i bokhyllan antingen här hemma eller hos någon familjemedlem, men inte allt. Jag har lagt in ett par författare vars böcker jag antingen får köpa eller låna på biblioteket.

Tanken är att jag ska läsa åtminstone 12 under året (därav namnet). Här är min lista:

 1. Binyavanga Wainaina
 2. Colin Cotterill
 3. Anders de la Motte
 4. Johan Egerkrans
 5. Raymond E. Feist
 6. Yaa Gyasi
 7. Katarina Harrison Lindbergh
 8. Emmi Itäranta
 9. Anna Jörgensdotter
 10. Anthony Marra
 11. Marte Michelet
 12. Marie Ndiaye
 13. Malin Persson Giolito
 14. Charlotte Rogan
 15. Aapo Roselius
 16. Cia Sigesgård
 17. Marco Smedberg
 18. Elin Säfström
 19. Lidia Tjukovskaja
 20. Thomas Weber

4 reaktioner till “Boktolva 2019”

 1. Cia Sigesgård 🙂 Hennes enda(?) fullängdsroman är helt fantastisk. Elin Säfström är även hon helt fantastisk. Anders de la Motte är inte heller dum 🙂 Av Charlotte Rogan läste jag Det enda rätta och den var bra, men jag var tvungen att byta angreppssätt, eller vad man ska säga. Av Malin Persson Giolito har jag bara läst noveller och de har varit väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.