Intervju med John Ajvide Lindqvist

Yum-yum! I eftermiddags sände Studio Ett i P1 en intervju med John Ajvide Lindqvist i dag. Han berättar bl.a. om sin nya bok X: Den sista platsen, den avslutande delen i trilogin som inleddes med Himmelstrand. Enligt intervjun är det en skräck-kriminalhistoria, ett försök att skriva hårdkokt (författaren säger att han lyckades sådär med det hårdkokta). Handlingen utspelas i en fiktiv förort bland kriminella och knarklangare och Ajvide Lindqvist har hittat på en helt ny slang för att skapa rätta stämningen.

Jag köpte Himmelstrand tidigare i år men har ännu inte hunnit läsa, men intervjun fick mig superpepp.

Visste ni förresten att Stephen King gillar Ajvide Lindqvist? Bara en sån sak!

4 reaktioner till “Intervju med John Ajvide Lindqvist”

    1. Jag tokhyllar inte allt jag läst av Ajvide Lindqvist men gillar hans kombo av socialrealism och skräck. Men jag vet att det finns fler än du som inte gillar honom.

  1. Jag har läst båda de andra delarna i denna trilogi så självklart måste jag läsa även denna men väntar på pocketvarianten. Vet egentligen inte vad jag tycker om de här böckerna, de är så pass konstiga att det är svårt att få grepp om dem. Men väldigt King-inspirerade är de ju 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.